Nu nog duurzamer en gezonder Onze eieren krijgen een
duurzaam wit jasje
Meer info
De kip

De kip

Het leven van de kippen bij Sturm

Bij SturmEieren zijn we gepassioneerd over het welzijn en de gezondheid van onze kippen. Vanaf het moment dat ze onze boerderij betreden tot het moment dat ze hun productieve levensduur bereiken, zorgen we voor een optimale omgeving en voeding. Ontdek het groeiverhaal van onze kippen en hoe we verantwoordelijkheid en duurzaamheid integreren in elk aspect van ons proces.

De Eerste 17 Weken: Een Sterke Basis

Onze kippen brengen de eerste 17 weken van hun leven door op een gespecialiseerd bedrijf, waar ze alle essentiële zorg en inentingen ontvangen die ze nodig hebben voor een gezond leven. Vanaf week 17 komen ze bij ons binnen als prachtige jonge dieren, klaar om verder te ontwikkelen en uiteindelijk hun eerste eitjes te leggen.

Licht en Ontwikkeling: Balans en Groei

We starten met ongeveer 9 uur licht per dag om een evenwichtige fysieke ontwikkeling en voldoende rust te garanderen. Elke volgende week voegen we ongeveer een uurtje daglicht toe, zodat de kippen rustig en sterk kunnen worden. Rond de leeftijd van 21 weken vinden we de eerste eitjes in de stal, en tegen week 23 zijn alle kippen ‘in productie’ gekomen.

Voeding en Welzijn: Topprestaties en Comfort

We verwennen onze kippen ook extra met pikstenen, luzernebaaltjes en tarwestroo, wat zorgt voor een optimale darmflora. Het biedt ook afleiding, waardoor verveling wordt voorkomen en het welbevinden wordt bevorderd.

Duurzaamheid en Verantwoordelijkheid: Respectvolle Afvoer

Na ongeveer 80-100 weken van toewijding en zorg, wanneer de productieve tijd van de kippen het einde nadert, zorgen we voor een respectvolle en nette afvoer. We werken samen met een kleinschalige, vaste slachterij die zich inzet om het slachtproces zo netjes mogelijk te laten verlopen en bijna alles van de kip te gebruiken als voedsel voor de mens.

Toewijding aan Duurzaamheid

Bij Sturm Zeeuwse Eieren staat verantwoordelijkheid en duurzaamheid hoog in het vaandel. We zijn trots op onze toewijding aan het welzijn van onze kippen en onze inzet voor duurzaamheid in elke stap van het proces. Zo zorgen we ervoor dat elk deel van de kip gewaardeerd en gebruikt wordt, en leveren we met trots ‘tafelwaardige’ eitjes aan onze klanten.

Ontdek de kwaliteit en de zorg die in elk SturmEi zit en proef het verschil dat verantwoordelijkheid en duurzaamheid maken!